v.Koudenhoven Irish Terrierssinds 1975 Ierse Terriërs zoals ze horen te zijn.
 

Hoe het allemaal begon:

In februari 1973 kochten wij onze eerste Ierse Terriër Mascha v. Eroica bij de Fam. Schoenmakers te Eindhoven. In eerste instantie zoals zo vele gezinnen gewoon een gezellige hond voor de familie.

Maar je wordt lid van de NITC, gaat eens naar een tentoonstelling, clubmatch, vergadering, leert leuke mensen kennen enz.. Een nestje fokken is de volgende stap en voor dat je het weet ben je levenslang besmet met het IT virus. Door Ann Wortel- Waite werden we verder ingewijd in de kunst van het trimmen voor tentoonstellingen en het bestuderen van stambomen etc. We zijn haar nog steeds erg dankbaar voor al haar steun bij de start van onze kennel.

Gnomeshalt Iris Legend Gnomeshalt Iris Legend

Eind zeventiger en begin jaren tachtig waren hoogtepunten voor de Nederlandse Ierse Terrier Club. De Clubmatch van 1978 met 78 en de jubileumshow van 1981 met 90 inschrijvingen waren hoogtepunten uit ons verleden. De fokkers werkten samen en Nederland had fantastische Ierse Terriers van een elegant en racy type. Er werd voornamelijk gefokt met de beste Engelse bloedlijnen zoals Pathfinders, Russetone en Carolmac. De beste verervende reu uit die tijd was zonder enige twijfel de Engelse Import Int.Ned.Kamp. Gnomeshalt Irish Legend, in het bezit van Ann Wortel- Waite die zijn racy type, prima toplijn, goede schouder en lange hals aan vele van zijn nakomelingen doorgaf.

Red Dandy v. Koudenhoven

Onze beste Ier tot nu toe was ongetwijfeld Int.Ned.Belg.Duits.Lux.Kamp. Red Dandy v. Koudenhoven. Hij werd 45 maal tentoongesteld, won 19 CACIB's, 30 CAC's en werd 27 x BOB. Hij won eenmaal de terriergroep en werd twee keer tweede.

Ook Int.Ned.Belg.Duits Kamp. Alfons v. Koudenhoven deed het niet slecht, met 33 inschrijvingen won hij 13 CACIB's, 23 CAC's en werd 18 maal BOB. Onze beste teven waren Ned.Belg.Euro.Kamp. Amy'M Lass of Mayo, Int.Ned.Belg.Lux.Kamp. Jennifer v. Koudenhoven en Int. Ned. Kamp. Vanity v. Koudenhoven. De afstamming van deze honden vinden we uiteraard nog steeds terug in onze huidige Ieren. Ondanks de veranderingen die ons ras ondergaat is het ons streven om het echte Iers/Engelse type waar we mee starten te behouden.

Mustang Ponny Express (Tinus) Mustang Ponny Express

Sinds lange tijd hebben we een vruchtbare samenwerking met enkele Duitse fokkers die ook hun best doen het originele type te bewaren. Ook in Tsjechie hebben we goede contacten en door gebruik te maken van deze buitenlandse bloedlijnen  zullen wij er alles aan doen om deze trend door te zetten.
Momenteel is onze Tinus (Kamp. Mustang Ponny Express) een Slowaakse import onze trots.
Pas 3 jaar oud is hij nu al winnaar van de NITC trofee 2018 en 2019 en werd Clubwinner 2019.

Samen met de vele vrienden die wij in de loop der jaren door onze honden hebben gekregen hopen wij nog vele jaren door te kunnen gaan met de uit de hand gelopen hobby "het fokken van Ierse Terriers".